Halosten Museosäätiö julkaisi 11.12.2021 osana 50-vuotisjuhlavuottaan videoteoksen Pekka Halosen maisemat Pohjois-Savossa. Video on katsottavissa Taidemuseo Eemilin YouTube-kanavalla: 

https://youtu.be/d4qo6-X832M. Videon kesto on noin 8 min 30 s.

Videoteos esittelee taidemaalari Pekka Halosen (1865–1933) Lapinlahdella, Karttulassa ja Nilsiässä maalaamia tauluja sekä maalauspaikkojen nykymaisemia. Videon tuottajana on Halosten Museosäätiö, Taidemuseo Eemil, ja työ toteutettiin Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston tuella.

Halosten Museosäätiö on perustettu Pohjois-Savossa Lapinlahdella vuonna 1971. Säätiön tarkoituksena on edistää taiteen harrastusta ja taiteilijoiden Eemil, Antti, Arttu, Kalle, Pekka ja Heikki Halosen taiteen vaalimista, ylläpitää Lapinlahden kunnassa monikäyttöistä luovan ja esittävän taiteen taidemuseota kokoelmineen sekä harjoittaa säätiön tarkoitukseen liittyvää museotoimintaa.

Taidemuseo Eemilin henkilökunta kiittää hyvästä yhteistyöstä niitä museoita ja yksityishenkilöitä, jotka osallistuivat eri tavoin videon tuottamiseen. 

Lisätietoja info@eemil.fi ja puhelimitse 040 187 2678.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This