Suuria suomalaisia

Verkkonäyttely

Juhani Aho, varjojen tanssi

Jami Haapalainen, Vilho Korhonen, Lauri Marin, Johannes Eskelinen, Venla Utriainen, Niilo Ollikainen, Iivari Turunen, Aino Vikki ja Jaakko Vikki

”Juhani Aho on ensimmäisiä pitkän kirjailijauran tehneitä suomalaisia. Juhani Aho on syntynyt Lapinlahdella Väärnin pappilassa. Hän eli vuosina 1861–1921. Kangaspaloissa on värinä sinivalkoinen ja liputkin tuovat juhlavuoden tuntua. Metallilangoista kiepsutellen ja muotoillen kirjoitettu kahteen puurimaan roikkumaan Juhani Ahon nimi, tarkoituksella hieman hassusti ja luovasti alarimalle vain kaksi kirjainta. Puulevyssä ylhäällä on Juhani Ahon elinvuodet kaiverrettuna. Tämä henkarissa roikkuva teos elää ja liikkuu, varjo ja valo sekä tuulen henkäys tekevät yhteistyötä. Siksi nimi on: Juhani Aho, varjojen tanssi.”

Koulu

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Luokka

arkkitehtuurin taiteen perusopetuksen ryhmät Vaaksat ja Tuumat

Teoksen mitat

111x72,5x10

Materiaalit

metallilanka, puurimat, kangaspalat, puulevy, henkari, lanka, piirustuspaperi, värikynää. Kierrätetty materiaali: metallilanka, kangaspalat, henkari; luonnon materiaali: puurimat, puulevy. Teoksessa on käytetty luonnon- ja kierrätysmateriaaleja.
Share This