Tapahtumat

Tutustu museossamme järjestettäviin tapahtumiiin

Meneillään nyt

1.7-5.8.2021

12-16

Pikku-Kallen taidetorstai

Pikku-Kallen taidetorstaina voi osallistua työpajaan Pikku-Kalle Halosen hengessä. Taidetorstait järjestetään viitenä heinäkuun torstaina (1., 8., 15., 22., ja 29.7.) ja elokuun ensimmäisenä torstaina (5.8.2021).

Pikku-Kalle (1880-1892) oli taidemaalari Pekka Halosen lahjakas pikkuveli. Jo ennen kouluikää Pikku-Kalle piirteli hiilellä tuohenpalasille. Pekka Halonen tuli 1890-luvun alussa kahtena kesänä Lapinlahdelle maalaamaan. Pikku-Kalle seurasi Pekan taiteen tekemistä kiinnostuneena ja hän sai kokeilla maalaamista isoveljensä antamilla öljyvärien tähteillä. Pikku-Kalle etsi maalauspaikkansa kotitienoilta ja kirkonkylästä. Pikku-Kalle harjoitteli jopa niin innokkaasti, että oli päiväkaudet ulkona maalaamassa ja unohti ruoka-ajatkin. Pikku-Kallen tiedetään maalanneen noin kymmenen öljyväriteosta. Tuolloin nuori maalari oli 10–12-vuotias.

Pikku-Kallen taidetorstait ovat työpajapäiviä, jotka on suunnattu koko perheelle. Taidetyöpaja järjestetään Pikku-Kallen maalauspajassa, jossa pääsee omakohtaisesti kokemaan ja tekemään taidetta.

Maalauspaja toteutetaan yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun kanssa. Maalauspajaa voidaan myöhemmin lainata myös koulujen, päiväkotien ja museoiden käyttöön.

Tulevia

8.9-8.9.2021

klo 18-20

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Taidekatukävely ke 8.9. klo 18-20

Taidemuseo Eemil ja Lapinlahti-Seura järjestävät taidekatukävelyn. Opastetulla kävelykierroksella tutustutaan Lapinlahden kirkonkylän Taidekadun veistoksiin ja rakennuksiin sekä kuvanveistäjä Eemil Halosen Riihiateljeehen.

Kävelylle lähdetään Taidemuseo Eemilistä (Suistamontie 3). Käveltävä reitti on noin 2 km pitkä ja tapahtuman kesto on noin kaksi tuntia. Kierroksen varrella ovat muun muassa Olavi Lanun veistokset, käsityöläisaukio, kunnantalon ja kirjaston pihat, kirkonseutu ja lukio. Lopuksi palataan Linnansalmentietä pitkin takaisin Taidemuseo Eemiliin, jossa on avoinna kuvanveistäjä Eemil Halosen Riihiateljee. Tapahtuma on osa Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Osallistujia pyydetään ennakkoilmoittautumaan viimeistään 5.9.2021. Ilmoittautua voi sähköpostitse: hannu.heikkila@eemil.fi tai puhelimitse: 040 187 2678.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aiemmin järjestetyt

19.5-19.5.2021

klo 13-15

Taidekatukävely

Taidemuseo Eemil ja Lapinlahti-Seura järjestävät ke 19.5.2021 klo 13:00 alkaen Lapinlahti-kävelyn. Kävelylle lähdetään Taidemuseo Eemilistä, ja kävelykierroksen aikana tutustutaan oppaan johdolla kirkonkylän taidekatuun. Lopuksi palataan Taidemuseo Eemiliin, jossa avoinna on kuvanveistäjä Eemil Halosen Riihiateljee. Tapahtuma on osa kansainvälisen museoviikon ohjelmaa.

Osallistujia pyydetään ennakkoilmoittautumaan viimeistään 16.5.2021. Ilmoittautua voi sähköpostitse: hannu.heikkila@eemil.fi tai puhelimitse: 040 187 2678.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

10.7.2021

12-16

Suomen Kuvataiteen päivä - Pikku-Kallen maalauspäivä

Suomen Kuvataiteen päivää vietetään Taidemuseo Eemilissä Pikku-Kallen maalauspäivä -tapahtumana. Pikku-Kallen maalauspäivä on koko perheen tapahtuma, jossa pääsee tekemään taidetta Pikku-Kalle Halosen hengessä.

Pikku-Kalle Halonen oli taidemaalari Pekka Halosen lahjakas pikkuveli. Jo ennen kouluikää Pikku-Kalle piirteli hiilellä tuohenpalasille. Pekka Halonen tuli 1890-luvun alussa kahtena kesänä Lapinlahdelle maalaamaan. Pikku-Kalle seurasi Pekan taiteen tekemistä kiinnostuneena ja hän sai kokeilla maalaamista isoveljensä antamilla öljyvärien tähteillä. Pikku-Kalle etsi maalauspaikkansa kotitienoilta ja kirkonkylästä. Pikku-Kalle harjoitteli jopa niin innokkaasti, että oli päiväkaudet ulkona maalaamassa ja unohti ruoka-ajatkin. Pikku-Kallen tiedetään maalanneen noin kymmenen öljyväriteosta. Tuolloin nuori maalari oli 10–12-vuotias.

Pikku-Kallen maalauspäivä on suunnattu koko perheelle. Maalauspajassa pääsee omakohtaisesti kokemaan ja tekemään taidetta.

Maalauspäivä toteutetaan yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun kanssa.

Suomen Kuvataiteen päivä ja valtakunnallinen Suuri Maalaustapahtuma järjestetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän kunniaksi.

[

Taidemuseo Eemil

TAIDEMUSEO EEMIL | Suistamontie 3, 73100 LAPINLAHTI
puhelin 040 187 2678 | sähköposti info@eemil.fi
Share This