Kesällä 2021 Taidemuseo Eemil on avoinna yleisölle tavalliseen tapaan. Museossa noudatetaan vallitsevia koronaohjeita.

Taidemuseo Eemilin kesässä kohtaavat kuvanveistäjä Eemil Halosen ja taidemaalari Pekka Halosen taiteilijantiet. Kesänäyttelyt yhdistyvät kokoelmanäyttelyyn, ja kokonaisuus valottaa Eemil Halosen, Pekka Halosen ja Pikku-Kalle Halosen taidetta ja elämää. Esillä on Eemil Halosen veistoksia ja Pekka Halosen maalauksia. Lisäksi kesänäyttely tutustuttaa Pekka Halosen pikkuveljen Pikku-Kalle Halosen taiteeseen, joka kutsuu museokävijöitä tekemään omaa taidetta Pikku-Kallen maalauspajassa.

TAITEILIJAN TIE – Eemil ja Pekka Halosen taidetta (28.5.–5.9.2021)

Kuvanveistäjä Eemil Halonen (1875–1950) on kutsunut kesävieraaksemme serkkunsa taidemaalari Pekka Halosen (1865–1933). Yhdessä heidän kanssaan käymme taiteilijan tielle. Taiteilijan tie – Eemil ja Pekka Halosen taidetta esittelee pitkän odotuksen jälkeen rintarinnan kahden rakastetun taiteilijan elämää ja taidetta. Kesänäyttelyssä on esillä 50 Pekka Halosen teosta ja 6 Eemil Halosen veistosta. Kesänäyttelyn rinnalla on kokoelmanäyttely Taiteilijan tie – Kuvanveistäjä Eemil Halonen Suomea veistämässä.

PIKKU-KALLEN MAALAUSPAJA (28.5.–5.9.2021)

Pikku-Kallen maalauspajassa tutustut taidemaalari Pekka Halosen pikkuveljeen ja voit tehdä taidetta itsekin. Heinä-elokuussa järjestetään koko perheelle tarkoitettuja työpajapäiviä, jolloin harjoitellaan muun muassa piirtämistä sekä vesi- ja öljyvärimaalausta. Työpajapäivät järjestetään kuutena torstaina (1.7.–5.8. klo 12–16) ja Suomen kuvataiteen päivänä (10.7. klo 12–16).

 

Tervetuloa Taidemuseo Eemiliin!

Taidemuseo Eemilin näyttelyt löydät täältä.

Lisätietoja info@eemil.fi ja puhelimitse 040 187 2678.

Share This