Taidemuseo Eemilin avajaisvuoden näyttelyohjelma oheistapahtumineen on hyväksytty osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017 . Koko Suomi veistää Suomea -teeman tavoitteena on lisätä kiinnostusta suomalaiseen kuvanveistotaiteeseen, innostaa kaikenikäisiä ihmisiä taiteen pariin ja tutustuttaa suomalaiset kuvanveistäjä Eemil Haloseen.

Taidemuseo Eemilin uusi kokoelmanäyttely kytkeytyy kiinteästi itsenäisyyden juhlavuoteen. Taiteilijan tie – Eemil Halonen Suomea veistämässä esittelee kuvanveistäjä Eemil Halosen (1875–1950) monipuolista tuotantoa ja taiteilijauraa historiallisessa viitekehyksessään: itseään etsivässä Suomessa. Halosen taiteilijatie kuvastaa suomalaisten kuvataiteilijoiden keskeistä roolia kansallisen identiteetin rakentamisessa 1900-luvun alkupuolella. Taidemuseo Eemil ja Eemil Halosen kipsiveistosten pelastusoperaatio ovat Halosten Museosäätiön lahja itsenäiselle Suomelle.

Yhteistyössä Suomen Kuvanveistäjäliiton kanssa taidemuseon avajaisiin rakentuu myös Materian kans(s)a -näyttely. Taidemuseo Eemilillä on itsenäisyyden juhlavuonna ohjelmaa myös lapsille ja nuorille. Syksyllä 2016 taidemuseo haastoi Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun kanssa lapinlahtelaiset lapset ja nuoret mukaan veistämään näkemyksiään merkittävistä suomalaisista. Heitä innostettiin veistossa kierrätysmateriaalien käyttöön. Näin syntyi Suuria suomalaisia -kutsunäyttely. Sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen juryttämät työt ovat alkuvuonna 2017 esillä taidemuseon Studiossa. Kaikki kutsukilpailuun osallistuneet ovat nähtävillä myös verkkonäyttelyssä Taidemuseo Eemilin nettisivuilla. Taidemuseo järjestää juhlavuonna 2017 myös teemapäiviä, -luentoja ja -opastuksia. Niistä tiedotetaan Ajankohtaista-osiossa.

Share This