Taiteilijan tie

Taidemuseo Eemilin kokoelmanäyttely

Kuvanveistäjä Eemil Halonen Suomea veistämässä

Taidemuseo Eemilin kokoelmanäyttely Taiteilijan tie – kuvanveistäjä Eemil Halonen Suomea veistämässä esittelee kansallisesti merkittävän kuvanveistäjän monipuolista tuotantoa historiallisessa viitekehyksessään: itseään etsivässä Suomessa. Näyttely kuvastaa suomalaisten kuvataiteilijoiden keskeistä roolia kansallisen identiteettimme rakentamisessa 1900-luvun alkupuolella. Eemilin sosiaalinen nousu köyhästä maaseutuyhteisöstä nuoren kansakunnan sivistyneistöön nivoutuu Taiteilijan tiessä osaksi meidän suomalaisten tarinaa, hänen taiteilijauransa ja teoksensa mielenkiintoiseksi osaksi kulttuurihistoriaamme.

Tavoitteena on Eemil Halosen veistoskokoelman pelastaminen

Tutustu konservointihankkeeseen ja katso kuvia konservointiprosessista

Näyttelyssä esillä konservointityön ensimmäiset tulokset

Maamme kuvanveiston kärkinimiin kuuluneen Eemil Halosen (1875–1950) teokset lukeutuvat kansallisiin taidehelmiimme. Halosten Museosäätiön omistuksessa on satoja hänen teoksiaan, luonnoksiaan ja luonnospiirustuksiaan. Varsinkin hauraat kipsiveistokset ovat vuosikymmenten saatossa ja puutteellisten säilytysolosuhteiden vuoksi kärsineet kovia. Taidemuseo Eemilin uudet tilat luovat veistoksille hyvät säilytys- ja esittelyolosuhteet. Museosäätiö on aloittanut Eemil Halosen teosten konservoinnin. Konservoinnin ensimmäisiä tuloksia on mahdollista ihailla uudessa kokoelmanäyttelyssä, jota varten konservaattori Fede Petri Sancha on kunnostanut lähes 80 teosta. Taidemuseo Eemil ja kipsiveistosten pelastusoperaatio ovat Halosten Museosäätiön lahja itsenäiselle Suomelle. Konservointityön jatkamiseen ja Halosten taiteilijasuvun perinteiden vaalimiseen säätiö innostaa mukaan myös uusia yhteistyökumppaneita.

Tutustu osaan näyttelyssä esillä olevista teoksista

Voit vierittää kuvasarjaa laidoista löytyvien nuolipainikkeiden avulla. Painamalla kuvaketta näet teoksen täysikokoisena.

SEURAA EEMILIÄ SOMESSA

Taidemuseo Eemil

TAIDEMUSEO EEMIL | Suistamontie 3, 73100 LAPINLAHTI
puhelin 040 187 2678 | sähköposti info@eemil.fi
Share This