Avaruudellisia veistoksia ja installaatioita

Näyttely Taidemuseo Eemilissä 1.2.–20.5.2018

Avaruudellisia veistoksia ja installaatioita on pohjoissavolaisten kuvataiteilijoiden Antti Immosen ja Timo Kokon yhteisnäyttely.

Antti Immonen

Näyttelyssä on mukana kuvanveistäjä Antti Immosen ruostumattomasta teräksestä, solumuovista ja alumiinista tekemiä teoksia – rauhallisesti liikkuvia kineettisiä veistoksia ja Space/Craft-installaatio. Tämä viittaa avaruusalusten lisäksi kahteen Immoselle tärkeään kuvanveiston elementtiin: tilaan ja käsityötaitoon.

Teosten lähtökohtina ovat taiteilijan kiinnostus tieteiskirjallisuuteen ja mekaanisiin rakenteisiin, sekä nostalgiset haaveet avaruusmatkailusta.

Timo Kokko

Kuvataiteilija Timo Kokko jatkaa näyttelyssä tilan, valon ja fluoresoivien materiaalien tutkimusta taiteen keinoin. Näyttely koostuu keinotekoisista maisemista, joiden avulla Kokko pohtii ihmisen, luonnon ja rakennetun ympäristön välisiä suhteita.

Dark Light Space on jatkoa Momentary Appearance- taideprojektille, jonka parissa hän on työskennellyt viime vuodet.

Taidetestaajat hanke

Antti Immosen ja Timo Kokon näyttely on osa Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hanketta. Helmikuun aikana nuoret tutustuvat kuvanveistoon ja veistäjien ammattiin ja taidemuseoon rakentuu taiteilijoiden ja 240 nuoren yhdessä toteuttama taideteos. Hankkeeseen toteutettu VEISTAJAT-video on julkaistu Taidemuseo Eemilin YouTube-kanavalla.

Veistäjät. Tuotanto Arkkitehtuuri ja ympäristökoulu Lastu 2017. Videon tekijät: Aki Lintumäki ja Ilmari Tiitinen.

TAIDEMUSEO EEMIL | Suistamontie 3, 73100 LAPINLAHTI
puhelin 040 187 2678 | sähköposti info@eemil.fi

Share This