Lapset ja nuoret

Taidemuseo Eemil

Taiteilijan tie

Elämänkerrallinen oppimateriaali nuorille

Taidemuseo Eemilin Taiteilijan tie –verkkosivusto kertoo merkittävän suomalaisen kuvanveistäjän Eemil Halosen (1875–1950) tarinan.

Taiteilijan tie etenee kronologisena Eemil Halosen elämänpolkuna, jonka varrella on monia mielenkiintoisia teostarinoita ja tehtäviä. Oppilas voi seurata omaa etenemistään ja suoriutumistaan Taiteilijan tiellä.

Sivustolta löytyvät myös interaktiivinen lukupäiväkirja, oman suosikkiteoksen valinta ja mahdollisuus lisätä omia sisältöjä. Sivustolla on tarkemmat ohjeet sekä opettajille että oppilaille. Tervetuloa Taiteilijan tielle.

Suuria suomalaisia museossa ja verkossa

Keitä lapinlahtelaiset lapset ja nuoret ihailevat ja fanittavat?

Lasten ja nuorten maailman sankarit ovat todennäköisesti aivan muita kuin viralliset listaukset kansallisista suurmiehistämme ja -naisistamme.

Myös kansakunnan kaapin päälle vakiintuneet arvostetut presidentit, menestyneet urheilijat ja liikemiehet ja suomalaista sielua koskettaneet taiteilijat näyttäytyvät Suuria suomalaisia -kutsunäyttelyssä uudessa valossa.

Ehkä sankarit löytyvät hyvinkin läheltä: perheestä, ystävistä ja paikallisista kuuluisuuksista. Näyttelyn jurytti sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen, ja se toteutettiin yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun kanssa.

Kaikkiin kutsunäyttelyyn osallistuneisiin töihin voi tutustua Taidemuseo Eemilin verkkonäyttelyssä Suuria suomalaisia.

Lasten ja nuorten ryhmien vierailu museossa

Taidemuseo Eemil on mainio ympärivuotinen retkikohde.

Maksut

Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Opastus tilattava 2 viikkoa ennen vierailua. Opastuksesta peritään hinnaston mukainen maksu. Päällekkäisyyksien välttämiseksi myös omatoimiryhmien kannattaa ilmoittaa tulostaan etukäteen.

Tiedustelut

Taidemuseo Eemil, puh. 187 2678, info@eemil.fi

Materiaaleja lapsille ja nuorille

Taidemuseo Eemil suunnittelee kuvataiteisiin, näyttelyihinsä ja Halosen taiteilijasukuun liittyviä materiaaleja lapsille ja nuorille. Taidemuseo on virikkeellinen ja hauska oppimisympäristö!

SEURAA EEMILIÄ SOMESSA

TAIDEMUSEO EEMIL | Suistamontie 3, 73100 LAPINLAHTI
puhelin 040 187 2678 | sähköposti info@eemil.fi

Share This