Arkistot

Taidemuseo Eemilin arkistot

Tutkimusaineistoa, taiteilijoiden henkilöarkistoja ja kuvia

Halosten Museosäätiön arkistot muodostuvat monipuolisesta tutkimusaineistosta ja laajasta kuva-arkistosta. Arkistoaineistoa on arviolta 35 hyllymetriä ja kuva-arkistoaineistoa 6 700 kuvaa.

Arkistot on muodostettu sisällön mukaan ja osittain kronologisesti karttuviksi kokonaisuuksiksi. Taidemuseon arkisto sisältää hallinto-, näyttely-, tutkimus-, lehtileike- ja kuva-arkistot. Ne sisältävät osin ala-arkistoja, esimerkiksi taiteilijoiden henkilöarkistoja tai kokoelmiin liittyvää tutkimusaineistoa.

Lehtileikearkisto

Lehtileikearkistoon on kerätty ensisijaisesti alueellista museoalaa ja Pohjois-Savon näyttely-, taide- ja taiteilijatoimintaa koskevia lehtiartikkeleita alueella ilmestyvistä sanomalehdistä. Lisäksi esimerkiksi Eemil ja Alli Halosen arkisto sisältää myös lehtileikkeitä 1900-luvun alkupuolelta.

Kuva-arkisto

Kuva-arkiston aineisto koostuu pääasiassa taiteilija-, taideteos- ja näyttelykuvista. Kuvien julkaisusta perimme palveluhinnastomme mukaisen käyttömaksun.

Arkistojen käyttö

Arkistoaineistoa ei lainata Taidemuseo Eemilin ulkopuolelle. Arkistoaineistojen tutkiminen on mahdollista Taidemuseossa sen aukioloaikoina. Tutkimusaika on varattava etukäteen. Arkistojen luettelointityö on kesken, mikä saattaa hidastaa tiedonhakua ja muuta selvitystyötä. Tämän vuoksi kannattaa olla yhteydessä taidemuseon asiakaspalveluun ja varmistaa tutkimusaineiston saatavuus jo etukäteen.

SEURAA EEMILIÄ SOMESSA

TAIDEMUSEO EEMIL | Suistamontie 3, 73100 LAPINLAHTI
puhelin 040 187 2678 | sähköposti info@eemil.fi

Share This